بیماری شانکر باکتریایی مرکبات

بیماری شانکر باکتریایی مرکبات با نام انگلیسی citrus bacterial canker در بعضی از مناطق کشور وجود دارد و به عنوان بیماری قرنطینه ای داخلی محسوب می شود. در اینجا به نحوه سم پاشی و کنترل آن می پردازیم.

بیماری شانکر باکتریایی

شانکر باکتریایی از خطرناکترین بیماریهای مرکبات

شانکر باکتریایی مرکبات به دلیل انتشار و گسترش سریع، ریزش برگ ومیوه ، خسارات کمی و کیفی میوه ، سر خشکیدگی … یکی از خطرناکترین بیماریهای مرکبات محسوب می شود.

شرایط مناسب برای تکثیر و انتشار عامل بیماری

- میزبان حساس
- شرایط محیطی مناسب شامل گرمای توام با بارندگی و باد(بویژه طوفانهای همراه با شن)، سابقه یخ زدگی در سال قبل وفعالیت آفت مینوز
- وجود منبع عامل بیماری

ایجاد محلول سم پاشیکنترل بیماری شانکر

مبارزه شیمیایی با استفاده از سم بردو یا بردو فیکس با دز 1 درصد؛ برای از بین بردن یا کاهش جمعیت باکتری در سطح درختان و علفهای هرز.

دوستانی که محلول سم را موجود ندارند، از بخش تماس با ما آدرس و مشخصات خود را ارسال فرمایند.

اطلاعات کاملتر در مورد بردوفیکس در لینک زیر
http://www.batipak.com/html/productsfix.html

 در صورت مشاهده آثار بیماری شانکر باکتریایی در اسرع وقت نسبت به تهیه سم، و سمپاشی گیاهان آلوده؛ اقدام فرمایید.

نحوه استفاده از محلول سم ارسال شده

قبل از مصرف محلول سم را چندین بار تکان دهید، همچنین پس از مخلوط کردن با آب نیز محلول را برای ترکیب بهتر، چند بار هم بزنید.

دز مصرفی سم 1%  است : یعنی برای استـفاده :  مقدار 1 لیتر از سم در 100 لیتر آب مخلوط می شود.

چند مثال میزنیم تا مقادیر برایتان میسر شود.

100 میلی لیتر ( cc 100 ) محلول سم ،  در 10 لیتر آب
10 میلی لیتر محلول سم (10 سی سی ) ،  در 1 لیتر آب (1000 سی سی)

برای هر بار سمپاشی حدود 2 میلی لیتر ( 2 سی سی) برای هر نهال کافی است.

2 میلی لیتر محلول سم ، در 200 سی سی آب استفاده شود.

و بروی تمامی قسمت های گیاه، ائم از برگ ، میوه ، ساقه ، علف های هرز … سمپاشی گردد.

برای عملکرد بهتر ، هر 15 روز یکبار گیاه می بایست سمپاشی شود ، و تا سه ماه (شش مرحله سمپاشی) ادامه دارد.

سم پاشی

جدول زمانـبـنـدی سم پاشی

گیاهان  6 دوره سمپاشی شده اند،

اولین دوره  : 92/5/20 انجام شد.

دوره دوم : 92/6/4 (+15 روز ) انجام شد.

دوره سوم :92/6/19 (+15 روز ) انجام شد. 

دوره چهارم : 92/7/3 (+15 روز ) انجام شد. 

دوره پنج : 92/7/18 (+15 روز )  انجام شد. 

دوره ششم : 92/8/3 (+15 روز ) انجام شد.

 

چند نکته بعد از سمپاشی

پس از سمپاشی تا 15 روز آب بر روی برگ و تـنه گیاه گرفته نشود ، در اینصورت باعث شسته شدن سم و کاهش اثر گذاری آن خواهد شد.

مراقب باشید !!! گیاه پس از سپاشی تا سه هفته سمی است !

 

این مقاله در حال کامل شدن است…

مبارزه بیولوژیک، باکتری های اپی فیت، آنتاگونیست ،Xanthomonas axonopodis pv. citri ، شانکر باکتریایی مرکبات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

PalmGarden